Comisia de Disciplina a LPF a hotarat, in cursul zilei de vineri, ca Rapid a pierdut cu 3-0 partida cu FC Timisoara din cauza faptului ca i-a folosit neregulamentar pe fotbalistii Dacian Varga si Tibi Balan in disputa din 5 martie, contand pentru etapa cu numarul XX a Ligii 1. Inainte de a ajunge la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv), giulestenii mai pot face recurs la aceasta decizie.

"In baza articolului 51.5 din ROAF, Comisia de Disciplina a admis contestatia clubului FC Timisoara si a dispus pierderea jocului prin forfait de catre FC Rapid cu scorul de 0-3, in meciul disputat pe 5 martie. Ambele cluburi au drept la recurs in termen de doua zile de la comunicarea oficiala" - Adrian Ionescu, ofiter de presa al LPF.

"Mai bine renuntam sa mai facem apel pentru ca acest caz sa nu se mai prelungeasca. Vin meciurile cu CFR, Steaua si Dinamo, poate vom aduna mai multe puncte cu Varga si Balan in teren si vom iesi pe plus" - Ioan Andone, antrenor Rapid in legatura cu scandalul "Balan-Varga".

"Este o decizie care urca fotbalul romanesc si le aduce atingere celor care considera ca pot influenta, pot pune presiune in fotbalul romanesc. Multi dintre noi respectam regulamentele, termenele de transfer, dar mai sunt unii care cred ca prin puterea influentei pot face orice" - Marian Iancu, patron FC Timisoara (sport.ro)

Tehnicianul giulestenilor isi doreste solutionarea cat mai rapida a controverselor, in asa fel incat Dacian Varga si Tibi Balan sa poata primi drept de joc pentru Rapid in vederea urmatoarelor partide din Liga 1.

Cei doi fotbalisti (nr. Varga si Balan) au fost transferati de Rapid dupa terminarea perioadei de transferuri din Liga 1. Giulestenii au incercat sa-i foloseasca pe acestia in baza unui articol din regulament care le permitea lui Varga si Balan sa joace pentru o echipa din esaloanele inferioare. In aceste conditii, a luat fiinta Rapid III, echipa inscrisa in campionatul Ligii a-IV-a (se desfasoara sub imputernicirea Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti - AMFB).

Rapid a obtinut documentele de transfer pentru cei doi fotbalisti, pentru ca ulterior AMFB sa trimita o adresa prin care anunta LPF ca cei doi nu au drept de joc. In acest timp, Liga Profesionista de Fotbal le-a stampilat legitimatiile lui Varga si Balan, ceea ce insemna ca acestia puteau fi folositi de Rapid.

In cele din urma, AMFB revoca ultima decizie si precizeaza ca cei doi pot evolua pentru giulesteni, iar Rapid ii foloseste pe Varga si Balan fara sa mai astepte o confirmare din partea LPF.

Dupa partida pierduta cu 1-0 in Giulesti, FC Timisoara a contestat dreptul de joc al celor doi, iar Comisia de Disciplina a LPF a hotarat ca banatenii au castigat cu 3-0, la masa verde, confruntarea cu bucurestenii.

In aceste conditii, clasamentul Ligii 1 este urmatorul:

1 CFR Cluj 52 puncte

2 Timisoara 49 (45-16)

3 Steaua 49 (35-23)

4 Vaslui 46

5 Dinamo 46.