Un suporter al nationalei de fotbal a Serbiei a pornit marti in aventura vietii sale. In varsta de 39 de ani, Sasa Jovic va parcurge pe jos 16.000 de km pentru a putea vedea primul meci al nationalei sale din Grupa D a Cupei Mondiale, din 13 iunie, acesta fiind primul eveniment major din fotbal pe care Serbia il disputa de cand a devenit natiune independenta (2006).

Infasurat intr-un steag la Serbiei, Jovic a pornit la drum marti din orasul sau natal, Cacak, avand la el doar un rucsac si o harta a lumii: "Am decis sa merg pe un drum mai putin cunoscut si planuiesc sa merg pe jos pana in Africa de Sud. In drumul meu voi face autostopul si voi folosi transportul in comun de fiecare data cand va fi posibil", a declarat suporterul sarb potrivit Reuters.

"Planiesc aceasta excursie de peste un an. Voi calatori prin Bulgaria, Turcia, Egipt, Sudan, Etiopia si Botswana si sper ca echipa nationala sa imi dea destule motive de bucurie atunci cand voi ajunge acolo", a adaugat suporterul sarb.

Serbia va juca primul meci de la Cupa Mondiala 2010 in 13 iunie, in Pretoria, impotriva selectionatei statului Ghana. In 18 iunie, sarbii vor intalni Germania in Port Elizabeth, iar peste cinci zile se vor deplasa in Nelspruit pentru meciul cu Australia.