Bendtner marcheaza in minutul 18, iar Nou Camp respira adanc, intr-o liniste profunda. Oftatul stadionului dureaza doar doua minute, Messi inventand un gol dupa o indecizie a apararii tunarilor. Balonul de Aur nu se dezminte, iar Lionel puncteaza de alte trei ori (37', 42' si 88'). Barcelona se califica in fata lui Arsenal cu scorul general de 6-3, iar pe catalani ii asteapta in semifinale Jose Mourinho.

Arsenal crede cu tarie in sansa calificarii, iar Bendtner reduce la tacere un Nou Camp plin ochi. Era minutul 18, iar tunarii detonasera deja prima bomba in Catalunia. Nu era inceputul de partida pe care Guardiola il anticipase pentru returul cu londonezii.

Aflat intr-o situatie mai putin placuta, "Pep" este salvat de "Dios Messi" cum l-au supranumit jurnalistii de la Marca. Balonul de Aur ia pe cont propriu partida si face ce vrea cu o echipa a lui Wenger care a avut marele merit de a participa la spectacolul oferit de argentinian.

Lionel marcheaza de patru ori ( 20', 37', 42' si 88'), Balonul de Aur incantand milioane de oameni din intreaga lume.

Dupa 4-1 cu Arsenal, Barcelona se califica in semifinalele Champions League, acolo unde campioana en-titre se va duela pentru a doua oara cu Jose Mourinho (Barca si Inter au facut parte din Grupa F, a fost 0-0 la Milano si 2-0 pentru catalani pe Nou Camp).

Echipe:

Barcelona: Valdes - Abidal, Milito, Marquez, Alves - Keita, Busquets, Xavi - Bojan, Messi, Pedro (4-3-3)

Arsenal: Almunia - Clichy, Silvestre, Vermaelen, Sagna - Diaby, Denilson - Rosicky, Nasri, Walcott - Bendtner (4-2-3-1).