Marian Iancu a avut castig de cauza in fata Comisiei de recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), fiindu-i redusa la jumatate suspendarea de sase luni primita dupa ce patronul Timisoarei a jignit in mass-media conducerea Federatiei Romane de Fotbal.

In 10 martie, Comisia de Disciplina a LPF a hotarat sa-l sanctioneze pe patronul Timisoarei cu o suspendare de 6 luni si sa-i aplice o penalitate sportiva de 150.000 de lei, dupa ce Iancu a avut o serie de declaratii jignitoare la adresa conducerii FRF. Recursul patronului timisoarean a fost admis in parte, joi, astfel ca Iancu va fi suspendat 3 luni, iar amenda i s-a redus la 14.000 lei.

"Comisia de recus a LPF admite in parte recursul. Schimba incadrarea in art.50, alin.1 din RD. Sanctioneaza pe dl. Iancu Marian cu suspendarea pe o perioada de trei luni si o penalitate sportiva de 14.000 lei", se arata in comunicatul LPF.

Aceasta nu este prima data cand Marian Iancu este suspendat pentru acuze la adresa FRF. In 2009, patronul banatean a primit o dubla sanctiune ce insuma 37 luni de suspendare si o penalitate sportiva de 1.050.000 lei. Ulterior, pedeapsa lui Iancu a fost micsorata la 6 luni suspendare si amenda de 150.000 lei.

De asemenea, joi, Comisia de recurs a LPF a decis sa admita partial si recursul lui Silivian Cristescu, team-managerul Universitatii Craiova. Dupa incidentele provocate in meciul cu Dinamo Cristescu a fost sanctionat cu 4 luni de suspendare si o amenda de 13.600 de lei. Comisia de recurs, intrunita joi, a decis sa-i reduca suspendarea la 2 luni, iar amenda la 4.600 lei.

"Comisia de recurs a LPF admite in parte recursul. Schimba incadrarea in art.68, alin.L din RD. Sanctioneaza pe dl. Cristescu Silvian cu suspendare pentru doua luni si o penalitate de 4.600 lei".

Joi, Comisia de Disciplina a LPF a hotarat sa respinga contestatia celor de la Otelul. Galatenii au contestat dreptul de a sta pe banca Pandurilor a antrenorului Sorin Cartu, insa comisia a declarat ca antrenorul si-a ispasit deja suspendarea dictata de Comisia de disciplina a LPF.