Tribunalul Antidoping din Italia a anuntat ca procesul in cazul atacantului roman Adrian Mutu, depistat pozitiv de doua ori cu sibutramina, va avea loc in 19 aprilie, ora 10:30 (ora locala), informeaza datasport.it. Miercuri, procuratura antidoping a Comitetului Olimpic Italian a cerut suspendarea jucatorului Fiorentinei pentru un an.

"Tribunalul National Antidoping a comunicat prin intermediul site-ului oficial al Comitetului Olimpic Italia (CONI) ca presedintele Francesco Plotino a fixat audienta in procesul lui Adrian Mutu pentru ziua de luni, 19 aprilie 2010, de la ora 10:30", confirma si violenews.com.

Tribunalul Antidoping il va audia pe Mutu, insa, sansele par a fi in favoarea jucatorului roman, deoarece CONI a cerut un an suspendare, ceea ce inseamna ca atacantul nu este considerat recidivist.

Presa din Italia a sugerat, joi, ca Fiorentina va renunta la serviciile lui Mutu, daca sentinta finala va fi o suspendare prea mare.Intr-o interventie la Lady Radio, impresarul lui Mutu a declarat:"Mutu va plati o amenda Fiorentinei, care, poate cu prezenta sa pe teren acum ar fi fost in sferturile Ligii Campionilor si mai sus in clasamentul Seriei A. In ceea ce priveste situatia lui Adrian, Fiorentina s-a comportat foarte bine. Daca suspendarea va fi mai mica de sase luni, va ramane la Fiorentina, in caz contrar nu stiu ce se va intampla".

Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramina la doua teste antidoping efectuate in luna ianuarie, dupa ce romanul a folosit pastile de slabit.