Ioan Andone este, incepand de miercuri, noul antrenor al Rapidului, fostul international roman semnand cu giulestenii pana in vara lui 2010, cu dreptul de prelungire pentru inca trei sezoane. Ultima data la TSKA Sofia, Falcosul va primi aproximativ 45.000 de euro pana la finalul actualului campionat.

"Da, este adevarat. Dupa multe negocieri, Andone a acceptat sa pregateasca Rapidul", a declarat Victor Becali pentru HotNews.ro.

Dupa un parcurs destul de slab in ultimele etape si dupa mai multe critici venite din partea lui George Copos, Nicolae Manea a renuntat la postul de antrenor principal al Rapidului.

Manea nu va parasi insa echipa de langa Podul Grant, acesta urmand sa fie vicepresedinte al formatiei ceferiste.

Ioan Andone se va ocupa de Rapid fiind ajutat de secunzii Adrian Iencsi si Ciprian Panait si de antrenorul cu portarii Ion Manu.

"Ma surprinde aceasta mutare din partea lui Andone, dar asta e viata. Nu e usor sa antrenezi echipele mari, mai ales alaturi de George Copos. Ma bucur pentru el si sper sa aiba rezultate. Are nevoie de oameni cu experienta. Nu stiu daca Taban si Manea sunt chiar oamenii indicati" - Mircea Rednic (gsptv).

Sezonul 2009-2010 este unul destul de agitat pentru giulesteni, formatia patronata de George Copos aflandu-se deja la al treilea tehnician in actuala stagiune: Viorel Hizo, Nicolae Manea si Ioan Andone.

Rapidul se afla pe locul sapte in Liga 1, cu 38 de puncte acumulate, la opt puncte distanta de liderul CFR Cluj.

De-a lungul carierei, Ioan Andone a pregatit pe Sportul Studentesc, U Cluj, Petrolul Ploiesti, Farul Constanta, FC Brasov, FC Bihor, Dinamo Bucuresti, Omonia Nicosia, CFR Cluj, Al-Ettifaq, Al-Ahli si TSKA Sofia.