S-au intalnit in finala Champions League din 2006, iar atunci catalanii s-au impus cu 2-1, pe final. Dupa patru ani, Arsene Wenger vrea sa o lase pe campioana en-titre FC Barcelona in afara competitiei. Thierry Henry revine la Londra, dar de aceasta data din postura de adversar al lui Arsenal. In cealalta partida a serii, Inter este favorita in fata rusilor de la CSKA Moscova.

Arsenal - Barcelona (21.45 - Tvr1 direct)

"Am trecut peste finala pierduta in 2006, atunci erau alte conditii, am avut un jucator eliminat (nr. Jens Lehmann). Avem o sansa mare de a arata ca suntem o echipa buna, in fata unui adversar de calibru. Ne bucuram sa-l vedem din nou acasa pe Thierry Henry, va primi cu siguranta aplauze la scena deschisa. Lucrul bun este acela ca Barcelona are atatia jucatori care fac diferenta, incat nu va trebui sa ne mai facem griji doar asupra unuia. Intr-una din zilele noastre bune, putem bate orice echipa din lume" - Arsene Wenger, antrenor Arsenal.

"Ne-am propus sa marcam in deplasare, iar daca se poate chiar sa castigam. Stim ca trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca formeaza o echipa imprevizibila. Au un antrenor de talie mondiala (nr. Arsene Wenger), iar publicul va crea o atmosfera deosebita. Vom incerca sa ne aparam bine si sa iesim periculos pe contraatac" - Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona.

Echipe probabile:

Arsenal: Almunia - Sagna, Campbell, Vermaelen, Clichy - Diaby, Song - Nasri, Fabregas, Arshavin - Bendtner (4-2-3-1)

Barcelona: Valdes - Maxwell, Milito, Puyol, Alves - Keita, Toure Yaya, Xavi - Henry, Ibrahimovic, Messi (4-3-3)

Absenti Arsenal: Ramsey, Van Persie, Gibbs, Djourou

Absenti Barcelona: Iniesta, Abidal

Ultimele meciuri:

Birmingham City FC 1-1 Arsenal

(Phillips 90+2; Nasri 81)

RCD Mallorca 0-1 Barcelona

(Ibrahimovic 63)

Inter Milano - CSKA Moscova (21.45)

"Avem o campanie de Champions League foarte buna, iar eu sper sa nu ne oprim aici. Am aratat contra lui Chelsea ca formam o echipa, iar in aceasta dubla mansa cu rusii trebuie sa fim foarte atenti. Pana acum, am evoluat mai bine in deplasare, dar e cazul sa facem meciuri mari si pe propriul teren. In opt meciuri, am pierdut doar pe Nou Camp, contra Barcelonei" - Jose Mourinho, antrenor Inter.

"Un lucru e clar, nu suntem favoriti in acesta dubla mansa. Inter este o echipa mare, cu un potential deosebit. Vom incerca sa aratam ca am meritat sa ajungem aici. Va fi un meci total diferit fata de orice, uitati-va numai ce diferenta este intre partidele Interului cu Chelsea si cu Catania. Fotbalul este nebun" - Leonid Slutsky, antrenor CSKA Moscova.

Echipe probabile:

Inter: Cesar - Maicon, Cordoba, Samuel, Chivu - Sneijder, Cambiasso, Zanetti - Eto'o, Milito, Pandev (4-3-3)

CSKA: Akinfeev - Shennikov, Ignashevich, V. Berezoutski, A. Berezoutski - Semberas, Aldonin - Gonzalez, Honda, Krasic - Necid (4-2-3-1)

Absenti Inter: Lucio, Motta, Santon

Absenti CSKA: Nimeni

Ultimele partide:

AS Roma 2-1 Inter

(De Rossi 17, Toni 73; Milito 66)

FC Anzhi Makhachkala 1-2 CSKA

(Streltsov 11; Honda 49, Necid 62).