Fostul portar al nationalei Germaniei, Jens Lehmann a hotarat sa se retraga din circuitul profesionist, dupa incheierea sezonului. In prezent la VfB Stuttgart, portarul in varsta de 40 de ani a anuntat, marti, in cadrul unei conferinte de presa ca va pune capat carierei sale deoarece asa a hotarat "consiliul familiei".

"Consiliul familiei a luat aceasta decizie. La Hoffenheim, in 8 mai voi juca ultimul meu meci din cariera", a anuntat Lehamnn in cadrul unei conferinte de presa, adaugand si ca nu va accepta oferte din strainatate, dupa ce in urma cu cateva saptamani se zvonea ca ar putea sa plece in Statele Unite ale Americii. Jucatorul a anuntat si ca se va alatura echipei de comentatori ai postului de televiziune Sky Germania, pe durata Cupei Mondiale din Africa de Sud.

Jens Lehmann, a castigat Cupa UEFA cu Schalke in 1997, dupa care s-a transferat la AC Milan, acolo unde nu a prins postul de titular decat de cinci ori. Dupa un sezon a plecat la Borussia Dortmund, echipa cu care a castigat Bundesliga in 2002. Un an mai tarziu s-a transferat in Premier League, la Arsenal, ajutandu-si echipa sa castige titlul de campioana fara sa piarda un meci (sezonul 2003-2004). Din 2008, este jucatorul lui VfB Stuttgart, iar contractul sau va expira la sfarsitul anului.

La echipa nationala a jucat 61 de meciuri, fiind prima optiune pentru postul de portar la CM 2006, dar si la Euro 2008.