Retras din echipamentul de joc al celor de la Dinamo, tricoul cu numarul 11, purtat de fostul capitan Catalin Hildan, a fost inmanat, luni, unui partener de imagine al clubului. Dupa ce suporterii alb-rosii au condamnat gestul oficialilor, Nicolae Badea a declarat ca presedintele respectivei companii si-a dorit acest tricou deoarece a jucat fotbal in tinerete, purtand numarul 11, si a tinut sa mentioneze ca acest gest vine sa pastreze "vie memoria lui Catalin Hildan".

In 2000, dupa moartea lui Catalin Hildan, oficialii au hotarat sa retraga tricoul cu numarul 11, purtat de capitanul alb-rosilor. Luni, ca urmare a prelungirii contractului de sponsorizare cu o firma japoneza, presedintele clubului, Nicolae Badea i-a inmanat presedintelui respectivei companii un tricou cu numarul 11, inscriptionat cu numele sau, motivand ca acesta "isi dorea foarte mult sa primeasca, simbolic, acest tricou".

"In memoria lui Catalin Hildan, tricoul cu numarul 11, retras pentru totdeauna din echipamentul de joc, va fi acordat cu titlul de exceptie partenerilor de imagine ai clubului nostru. Am precizat la conferinta de presa ce inseamna Catalin Hildan pentru Dinamo, pentru suporteri. Catalin Hildan a fost si va ramane mereu in memoria sociala drept un jucator emblematic pentru clubul nostru", a declarat presedintele Dinamo pentru site-ul oficial al clubului.

"Acest tricou nu are valente de marketing, statut comercial sau alte conotatii. In plus, Hirotomo Kani, presedintele Honda Trading Romania, a jucat fotbal de performanta, a purtat tricoul cu numarul 11 in cariera sa si si-a dorit foarte mult sa primeasca, simbolic, acest tricou. Suporterii trebuie sa inteleaga ca tot ce vom initia in memoria regretatului nostru fotbalist pastreaza vie memoria lui Catalin si reprezinta un semn de profunda pretuire! Catalin a fost si va ramane intotdeauna spiritul lui Dinamo", a adaugat Badea.