Fostul selectioner al Angliei, Sven-Goran Eriksson a fost instalat, duminica, pe banca tehnica a nationalei Coastei de Fildes, dupa ce prima optiune a ivorienilor, Guus Hiddink a ales sa antreneze Turcia. Suedezul va avea o misiune dificila, echipa lui Didier Drogba facand parte din Grupa G a Cupei Mondiale din Africa de Sud, alaturi de Brazilia, Portugalia si Coreea de Nord.

Dupa ce Hiddink a refuzat oferta Federatiei ivoriene de fotbal, lista pentru postul de antrenor continea trei nume: Eriksson, Mark Hughes si fostul antrenor al Realului, Bernd Schuster. Eriksson, care nu a mai antrenat din luna februarie, dupa ce a parasit banca tehnica a celor de la Notts County, a fost considerat in cele din urma varianta optima pentru nationala Coastei de Fildes.

"Sven-Goran Eriksson a fost antrenorul Angliei si a Mexicului. Este un tehnician cu experienta, care a confirmat. Misiunea sa va fi sa conduca echipa nostra la Cupa Mondiala si sa asigure o participare onorabila intr-o competitie rezervata doar celor mai bune 32 de echipe din lume. Evident, va fi dificil", a anuntat Federatia printr-un comunicat.

"Eriksson a semnat duminica un contract la Londra. Dupa cum stiti cu totii, Guus Hiddink a fost prima noastra optiune. Cand aceasta nu s-a concretizat, Erikson a fost alternativa noastra cea mai buna. Are experienta necesara", a confirmat si Outtara Hego, secretar general al Federatiei de Fotbal a Coastei de Fildes.

Sven-Gorran Eriksson il va inlocui pe Vahid Halilhodzic, antrenor ce a fost demis de catre Federatia ivoriana dupa ce acesta nu a reusit sa califice echipa in semifinalele Cupei Africii pe Natiuni. Eriksson a fost si pe lista Federatiei Nigeriene de Fotbal, dar suedezul a pierdut postul in favoarea compatriotului sau, Lars Lagerback.

Eriksson a condus nationala Angliei intre anii 2001 si 2006, calificand echipa la trei turnee majore, atingand faza sferturilor de finala ale CM in 2002 si 2006, dar si la Euro 2004. A condus selectionata Mexicului in preliminariile pentru CM 2010, dar a parasit echipa dupa ce nu a obtinut rezultatele dorite. La nivel de cluburi, a antrenat echipe ca Benfica, Roma, Fiorentina, Lazio si Manchester City, castigand Cupa Uefa, Cupa Cupelor si campionatul in Serie A.