Cu sapte meciuri inainte de finalul sezonului, AS Roma s-a apropiat la un punct de campioana Inter Milano, dupa ce s-a impus sambata seara cu 2-1 in fata elevilor lui Jose Mourinho. Luca Toni a inscris golul victoriei in minutul 72, trecandu-si in cont cel de-al cincilea gol din noua partide jucate de la transferul lui din ianuarie, de la Bayern. Cristi Chivu a jucat in ultimele 14 minute, dar a fost criticat de cotidianul italian Gazzetta dello Sport.

Daniele De Rossi a fost cel care a deschis scorul pe Stadio Olimpico, in minutul 17, dupa o greseala a portarului Julio Cesar, dar Diego Milito a egalat cu 24 de minute inainte de fluierul final. Cand Inter dadea impresia ca detine controlul partidei, Luca Toni, nemarcat in mijlocul careului, a primit o pasa de la Rodrigo Taddei si a adus trei puncte pretioase celor de la Roma (min. 72). Roma s-a apropiat la un punct de lider, reusind sa reduca "un handicap" de 13 puncte de la ultima intalnire cu Inter, din noiembrie. Mourinho a parasit furios banca de rezerve si nu a vorbit cu jurnalistii, fiind in continuare in silenzio stampa.

Cristian Chivu a fost introdus in minutul 76 al partidei, dar a fost criticat de jurnalistii de la Gazzetta dello Sport, pentru un fault dur asupra lui Luca Toni. Potrivit aceleiasi publicatii, in timpul meciului fundasul roman a fost provocat de cativa adversari, acestia indemnandu-si coechipierii sa dea mingile spre Chivu, deoarece acesta nu poate lovi balonul cu capul.

In cealalta partida de sambata, Palermo a invins pe Bologna cu 3-1.

AC Milan se poate apropia si ea la un singur punct de Inter, daca va castiga partida de duminica din etapa a 31-a, in fata celor de la Lazio.

Etapa a 31-a, duminica:

Livorno - Bari

Siena - Genoa

Napoli - Catania

Sampdoria - Cagliari

Juventus - Atalanta

Fiorentina - Udinese

Chievo Verona - Parma

Milan - Lazio