UPDATE Desi presa portugheza a anuntat ca FC Porto nu a avut castig de cauza in fata Consiliului de Justitie a Federatiei Portugheze de Fotbal si Cristian Sapunaru va ramane in continuare suspendat ca urmare a incidentelor provocate la sfarsitul meciului dintre Porto si Benfica, din 20 decembrie 2009, Federatia Portugheza a anuntat ca a redus pedeapsa romanului la doar patru meciuri.

Consiliul de Justitie a Federatiei Portugheze de Fotbal a admis apelul facut de catre clubul FC Porto si a hotarat, miercuri, sa reduca pedepsele celor doi jucatori la 3 meciuri (pentru Hulk), respectiv patru meciuri (pentru Sapunaru). Aceasta decizie ii da drept de joc lui Sapunaru la Rapid, formatie la care s-a transferat sub forma de imprumut in luna februarie.

Dupa meciul dintre FC Porto si Benfica, de pe stadionul Da Luz, din 20 decembrie 2009, Sapunaru si coechipierul sau Hulk au agresat un steward in tunelul ce ducea catre vestiare. Cei doi au fost suspendati temporar incepand cu 22 decembrie, iar Comisia de Disciplina a hotarat sa-i suspende ulterior pentru patru luni (Hulk), respectiv sase luni (Sapunaru). Pe langa interdictia de a mai juca, Sapunaru a mai primit atunci si o amenda de 4.750 de euro.