France Football a publicat, in cadrul unei anchete intitulate "Salariile starurilor", lista celor mai bine platiti oameni din fotbal, Lionel Messi (fotbalistul Barcelonei) incasand cei mai multi bani in decursul unui sezon competitional. Astfel, actualul Balon de Aur are venituri de nu mai putin de 33 de milioane de euro pe stagiune. "Merita cu siguranta orice suma", a declarat in urma cu putin timp Joan Laporta, presedintele campioanei Spaniei.

Messi este fotbalistul cu cele mai mari venituri, argentinianul ajungand la o suma de aproximativ 33 de milioane de euro pe sezon. Salariul fotbalistului este de 10 milioane de euro, la care se adauga diverse prime de performanta in valoare de 4 milioane de euro. In plus, decarul Barcelonei mai castiga 19 milioane de euro din partea diversilor sponsori.

Pe locul doi se afla David Beckham (AC Milan), britanicul avand castiguri de 30.4 milioane de euro pe an, in timp ce Cristiano Ronaldo (Real Madrid) se afla pe trei, cu venituri de 30 de milioane de euro.

Singurul francez care se gaseste in top 20 este Thierry Henry, atacantul catalanilor incasand 18 milioane de euro pe an (se afla pe locul 5).

La nivel de antrenori, pe prima pozitie se afla Jose Mourinho, 13 milioane pe stagiune, urmat de Roberto Mancini (Manchester City) cu 12 milioane de euro si de Luiz Felipe Scolari (FC Bunyodkor - Uzbekistan) cu castiguri de 9.5 milioane de euro.

Iata topul celor mai bine platiti fotbalisti din Europa in 2010:

1- Lionel Messi (FC Barcelona) : 33 milioane de euro

2- David Beckham (Milan AC) : 30,4

3- Cristiano Ronaldo (Real Madrid) : 30

4- Kaka (Real Madrid) : 18,8

5- Thierry Henry (FC Barcelona) : 18

6- Ronaldinho (Milan AC) : 17,2

7- Carlos Tevez (Manchester City) : 15,4

8- Zlatan Ibrahimovic (FC Barcelona) : 14,5

9- Frank Lampard (Chelsea) : 14,2

10- Samuel Eto’o (Inter Milan) : 13,8.