Contrar aparentelor, succesul fotbalistilor de la TSKA, care au reusit pentru prima data sa ajunga in sferturile de finala ale Cupei Campionilor are o legatura directa cu economia si finantele Rusiei, scrie Nezavisimaia gazeta. Pentru premierul Vladimir Putin a fost un prilej de a aminti despre ambitiile Rusiei de a organiza un campionat mondial de fotbal in 2018.

Vicepremeriul Igor Suvalov, caruia Putin i-a trasat drept sarcina elaborarea documentatiei necesare pentru depunerea unei ceceri in acest sens, a anuntat ca, dupa toate probabilitatile solicitarea va fi inaintate la 14 mai, conform noului regulament al FIFA.

Sunt 13 orase din Rusia care si-au anuntat disponibilitatea de a gazdui meciuri. Decizia finala va fi luata la Zurich, la 2 decembrie 2010. In context, Suvalov i-a dat de inteles premierului ca prezenta lui la eveniment ar fi de dorit.

NG aminteste ca, potrivit convingerii majoritatii, Soci a devenit capitala Jocurilor Olimpice de iarna din 2014 datoria lui Putin. Acum, se asteapta ca Putin sa repete minunea in privinta campionatului de fotbal. Spre deosebire de celelalte state pretendent care trebuie sa prezinte opt garantii, Rusia trebui sa ofere una supllimentara, avand in vedere absenta totala a unor stadioane care sa corespunda nivelului mondial. Concret, Moscova trebuie sa convinga ca toate obiectivele vor fi construite la termen, mentioneaza NG.