Federatia Romana de Fotbal (FRF) va solicita UEFA sa inspecteze stadioanele Ceahlaul din Piatra Neamt si Ion Oblemenco din Craiova, in vederea omologarii acestora la categoria a 3-a, nivel ce va permite organizarea unor meciuri din preliminariile EURO 2012, dupa ce forul european a decis sa ridice standardele pe care o arena trebuie sa le indeplineasca pentru a gazdui astfel de partide.

In acest moment, Romania are doar trei stadioane omologate de UEFA ce pot gazdui partidele din preliminariile EURO 2012: Steaua, Dr. Constantin Radulescu si Dan Paltinisanu, de aceea FRF va incerca sa obtina omologarea altor doua stadioane.

Comunicat FRF:

"Comparativ cu precedentele jocuri de calificare, UEFA a decis sa ridice standardele pe care un stadion trebuie sa le indeplineasca, pentru a capata dreptul de organizare a unor asemenea partide.

Astfel, in perspectiva preliminariilor EURO 2012, forul fotbalistic european a stabilit ca aceste jocuri sa fie gazduite doar de arene ce au o clasificare de minim categoria a 3-a, singura categorie superioara acesteia fiind „Elite”.

In momentul de fata, in Romania, sunt omologate de UEFA doar trei stadioane:

- „Steaua” din Bucuresti

- „dr. Constantin Radulescu” din Cluj si

- „Dan Paltinisanu” din Timisoara

La standarde de categoria a 3-a se afla, conform evaluarii FRF, urmatoarele arene:

- „Ceahlaul” din Piatra Neamt si, sub rezerva efectuarii anumitor lucrari referitoare la facilitati pentru VIP-uri,

- „Ion Oblemenco” din Craiova

In atare conditii, vom solicita UEFA sa inspecteze ultimele doua stadioane evocate, astfel incat si acestea sa fie omologate la nivelul categoriei a 3-a".