S-au duelat de 121 de ori pana acum, iar la palmaresul direct cainii conduc. Dinamo si Steaua se vor intalni in aceasta seara, de la ora 20.30, intr-o disputa pentru puncte, titlu si orgolii nemasurate. Daca pentru ros-albastri exista si varianta unei remize, Dinamo vizeaza doar victoria, in caz contrar echipa lui Talnar indepartandu-se de prima pozitiei a ierarhiei. Derbiul fotbalului romanesc va fi in direct pe Digisport si Live Text pe HotNews.ro de la ora 20.30.

Echipe probabile:

Dinamo: 12. Dolha - 14. Molinero, 18. L. Goian, 4. Moti, 3. Pulhac - 22. Torje, 29. N'Doye, 20. 8. Bostina, 20. Ad. Cristea - 9. M. Niculae, 17. A. Cristea. Antrenor: Cornel Talnar.

Steaua: 1. Zapata - 4. Golanski, 17. E. Baciu, 2. Parpas, 18. P. Marin - 7. Szekely, 8. Ov. Petre, 19. Plesan, 16. Nicolita - 28. B. Stancu, 9. Kapetanos. Antrenor: Mihai Stoichita.

Absenti Dinamo: Margaritescu, D.Grigore (accidentati)

Absenti Steaua: Jelev (suspendat), Artiom Karamian (accidentat), Tanase (in recuperare).

Arbitri: Alexandru Tudor - Cristian Nica, Aurel Onita - Mugurel Draganescu.

Observatori: Constantin Gheorghe, Octavian Goga.

Supervizori: Valentin Alexandru si Ioan Igna.

"Dinamo joaca fotbal acum, e pregatita fizic, nu asteptam doar vreo contra sau sa ne rugam la Dumnezeu sa ne ajute. Nu le voi spune cuvinte mari, stiu ca sunt in stare sa manance terenul ca sa invinga. Impotriva lui CFR s-a vazut un Dinamo adevarat. Nu vom juca inchis, stim sa atacam" - Cornel Talnar, antrenor Dinamo.

"Astept cu nerabdare meciul. Este o partida speciala pentru mine, pentru ca am stat pe ambele banci, dar normal ca imi doresc ca echipa mea sa castige. Vine un meci mare. Cu timpul te obisnuiesti si nu mai ai emotii la un Dinamo-Steaua. Nu am probleme, jucatorii mei sunt obisnuiti cu astfel de meciuri" - Mihai Stoichita, antrenor Steaua.

Dinamo - Steaua, intalniri directe:

Cele doua mari formatii bucurestene s-au intalnit de-a lungul timpului de 121 de ori, Dinamo bifand nu mai putin de 42 de victorii. Steaua se poate lauda cu 34 de succese, in timp ce 45 de meciuri s-au terminat la egalitate. Cainii conduc si la golaveraj, 162-160.

Prima confruntare a avut loc pe 21 noiembrie 1948, pe Stadionul Venus, iar Dinamo a castigat cu 1-0. In ultima disputa din Stefan cel Mare, scorul a fost egal, 1-1, pe 1 noiembrie 2008. In mansa tur, Dinamo s-a impus cu 1-0 in Ghencea, gratie unui gol reusit de Gabi Tamas.

Click aici pentru clasamentul Ligii 1.

Accesul in arena se va face incepand cu ora 18:30. Steaua are alocate 676 de bilete, iar suporterii ros-albastrilor vor fi introdusi in stadion in mod organizat, in grupuri de maxim 150 de persoane. In zona Stefan cel Mare va fi interzisa comercializarea bauturilor alcoolice in ziua marelui derbi. Vor fi aproximativ 13.500 de spectatori la cea de-a 122 de intalnire dintre Dinamo si Steaua.