Milan a parasit Champions League pe usa din dos, iar intreaga suflare rosso-nera sufera dupa un usturator 0-4 pe Old Trafford contra lui Manchester. Chestionat de un suporter care i-a marturisit ca plange dupa o asemenea rusine, Silvio Berlusconi i-a raspuns sec: "Si eu plang, iar in plus gandeste-te ca bag si bani in echipa". O replica care ne aduce aminte un alt investitor din fotbal, de data aceasta din Romania - George Copos.

"M-am intalnit cu un suporter rossonero. Mi-a zis ca el plange dupa un asemenea rezultat rusinos, precum cel contra lui Manchester. M-a intristat rau imaginea lui. I-am raspuns ca si eu plang, dar, spre deosebite de el, eu si bag bani in echipa" - Silvio Berlusconi, citat de Gazzetta dello Sport.

Intersant este faptul ca, AC Milan a parasit inca din optimi Champions League intr-un sezon in care a investit in transferul de jucatori putin peste 20 de milioane de euro. Suma nu este deloc una mare pentru un club de nivelul rosso-nerilor, tinand cont de faptul ca doar pentru Klaas Jan Huntelaar formatia lombarda a platit 15 milioane de euro catre Real Madrid, fostul club al atacantului.

Banii nu-si gasesc insa acoperirea, olandezul evoluand foarte rar pentru Milan, titulari in linia de atac fiind Marco Borriello si Alexandre Pato. Suporterii fostei campioane a Europei spuneau dupa cumpararea lui Huntelaar ca echipa nu avea nevoie de jucator si ca totul a fost "praf in ochi" dupa vanzarea lui Kaka.

Au mai fost adusi Ignatio Abate (de la AC Torino - pentru 2.8 milioane de euro), Flavio Roma (portar, 34 de ani - gratis), Onyewu (fundas - gratis de la Standard) si Davide Di Gennaro (mijlocas, 20 de ani - 2.5 milioane de euro de la Genoa).

La nivel de incasari, Milanul sta insa foarte bine, Diavolul adunand nu mai putin de 78.650.000 de euro. Acesti bani vin in primul rand din transferul lui Kaka la Real Madrid (pentru 65 de milioane de euro) si din cedarea lui Yoann Gourcouff la Bordeaux (pentru 13.5 milioane de euro).

Pe langa toate acestea, conform clasamentului Deloitte, AC Milan a avut incasari de 196.5 milioane de euro in sezonul trecut, aflandu-se pe locul noua in ierarhia celor mai bogate echipe de cluburi.

Legandu-ne doar de dubla mansa cu Manchester United, trebuie mentionat faptul ca Milanul a avut, doar la nivel de bilete, incasari de aproape 4 milioane de euro din disputa tur, de pe San Siro.

Obligat sa faca performanta la nivel inalt cu o echipa usor imbatranita si fara intariri, Leonardo a capotat pe Old Trafford. Interesant este insa faptul ca tehnicianul brazilian nu este vazut vinovat de catre fani, acestia fiind de parere ca tocmai cel care "plange si investeste in echipa" - Silvio Berlusconi - este responsabil de iesirea rusinoasa din Champions League.