Pentru al saselea sezon consecutiv, Real Madrid s-a oprit in optimile Ligii Campionilor. Esecul este greu de digerat pentru spanioli, cu atat mai mult cu cat s-au investit sute de milioane in echipa, iar finala din Champion League se va disputa tocmai pe Santiago Bernabeu. Galacticii cauta vinovati pentru eliminare, iar Manuel Pellegrini pare sa fie cel care va plati, mai devreme sau mai tarziu, printr-o demitere, scriu jurnalistii iberici.

"Prima persoana responsabila sunt eu. Viitorul meu depinde acum de hotararea conducerii. Nu-mi ramane decat sa pregatesc echipa in continuare. Eliminarea este foarte dureroasa pentru toti sustinatorii Realului, iar calificarea in ultimul act era o ambitie a tuturor" - Manuel Pellegrini, citat de Marca.

"Este o mare rusine pentru noi, dar aceasta eliminare ne arata ca nu suntem inca in stare sa ducem la bun sfarsit o partida. Orice esec este dureros, dar in acesta stagiune dezamagirea este cu atat mai mare cu cat ne propusesem sa jucam finala pe propriul teren" - Guti.

In urma cu cateva saptamani, gazetarii din Peninsula Iberica lansau ideea conform careia Jose Mourinho ar putea fi adus din vara lui 2010 in cazul in care Realul nu reuseste sa se impuna in Champions League (marele vis al galacticilor). Cum Madridul a dezamagit inca o data in cea mai importanta competitie de cluburi de pe Batranul Continent, portughezul pare sa aiba cale deschisa catre Santiago Bernabeu.