Michael Owen, atacantul lui Manchester United va rata restul sezonului, precum si Cupa Mondiala din Africa de Sud 2010, dupa ce in finala Cupei Ligii Angliei a suferit o ruptura musculara, urmand a fi operat in 8 martie.

Owen a adus golul egalizator in meciul pe care Manchester United l-a disputat, duminica, impotriva celor de la Aston Villa, in finala Cupei Ligii Angliei, castigata de campioana Premier League cu 2-1. Owen a fost inlocuit, insa, in prima jumatate, dupa ce s-a accidentat in timp ce urmarea o minge.

"E o lovitura dura pentru el. E mult mai serios decat am crezut noi. Cred ca terenul de pe Wembley a avut si el partea sa de vina, dar a fost si ghinion", a declarat antrenorul lui United, Sir Alex Ferguson, potrivit BBC.

"M-am bucurat cu adevarat de fiecare moment la Manchester United si am deja amintiri foarte placute. Sunt hotarat sa ma intorc la inceputul noului sezon in cea mai buna forma", a mentionat si jucatorul.

Owen, in varsta de 30 de ani, a jucat 89 de meciuri in tricoul nationalei Angliei, inscriind 40 de goluri. Desi jucatorul nu era convins ca are prea multe sanse de a fi convocat la nationala lui Capello pentru CM, selectionerul mentionase ca acesta va face parte din echipa doar daca va juca in mod constant pentru Manchester United.

Michael Owen nu este singurul jucator din Premier League care a aflat in aceasta saptamana ca va rata restul sezonului. Jucatorul lui Chelsea, Jose Bosingwa, accidentat inca din 17 octombrie tot intr-un meci cu Aston Villa (2-1), va rata si el restul sezonului din cauza accidentarii la genunchiul stang. Bosingwa va fi supus unei noi interventii chirurgicale in urmatoarele zile, neputand face parte nici din selectionata Portugaliei la CM 2010.