Dupa modelul unor stadioane celebre din lume, numele noii arene ce se construieste pe locul fostului stadion "Ion Moina" din Cluj ar putea fi scos la vanzare, informeaza presedintele Consiliului Judetean din Cluj, Alin Tise, citat de Agerpres.

"E o modalitate de a incasa bani pentru judet. Daca nu va fi nimeni interesat sa faca acest lucru, probabil ca va avea o denumire care implica judetul Cluj si probabil ca vom incerca sa o promovam sub numele Cluj Arena", a declarat Alin Tise, potrivit sursei citate.

Lucrarile pentru noul stadion din Cluj ar trebui sa fie finalizate in vara anului 2011, noua arena urmand a avea 30.596 locuri, dar si un turn de 25 de etaje cu spatii comericale, sali sau un hotel.

Ideea scoaterii la vanzare a numelui stadionului a fost implementata cu succes in lume, cele mai cunoscute exemple din Europa fiind Allianz Arena si Emirates Stadium.

Numele stadionului echipei germane Bayern Munchen, arena pe care evolueaza si formatia TSV 1860 München, a fost cumparat de firma Allianz, pentru o perioada de 30 de ani. Compania germana plateste pentru drepturile numelui stadionului Allianz Arena suma de 8 milioane de dolari pe an.

Drepturile asupra numelui stadionului pe care joaca englezii de la Arsenal a fost cumparat in 2004 de catre Emirates Airline, intr-un contract de 100 milioane de lire sterline, valabil pentru o perioada de 15 ani. Contractul presupune si prezenta pe echipamentul jucatorilor a numelui companiei, pentru o perioada de opt ani, incepand cu sezonul 2006-2007.