Decizia in cazul internationalului roman Adrian Mutu, care a fost depistat pozitiv cu sibutramina in urma a doua teste antidoping efectuate in ianuarie, va depinde in mod special de chestiunea recidivei, procurorii care ancheteaza cazul sau cerand deja Federatiei engleze actele referitoare la "dosarul cocaina".

Agentia Mondiala Antidoping (WADA) nu considera sibutramina o substanta "in mod special dopanta", de aceea pedeapsa in acest caz ar fi o suspendare de maxim trei luni, pedeapsa care in situatia lui Mutu ar expira la sfarsitul lunii aprilie. Lucrurile sunt, insa, mai delicate in cazul internationalului roman, deoarece a fost depistat pozitiv cu cocaina in 2004, pe vremea cand evolua la Chelsea. De modul in care vor analiza procurorii cazului "incidentul Chelsea" depinde sentinta lui Mutu.

In cazul in care procurorii italieni vor folosi cazul Chelsea ca factor agravant, suspendarea atacantului de la Fiorentina va fi de 1 pana la 4 ani. In timpul audierii de miercuri, de la sediul Comitetului Olimpic Italian (CONI), Mutu a incercat sa le explice procurorilor ca a folosit acele pastile doar pentru a slabi si nu pentru a se dopa.

Ettore Torri, presedintele Procuraturii Antidoping a cerut, insa, Federatiei engleze de Fotbal actele referitoare la cazul lui Mutu, de la Chelsea. Astfel, in aceasta situatie, avocatii lui Mutu vor trebui sa-l apere fara a sti ce contin actele de la Federatia engleza, incercand sa arate ca nu exista nicio legatura intre cele doua incidente, informeaza violanews.com.

In ciuda acestei situatii, aparatorii lui Mutu sunt optimisti: "Torri a cerut actele din episodul «cocaina», dar aceea este o altă istorie şi nu cred că poate constitui ceva agravant. În acest caz nu există recidivă", a declarat Ioan Becali.