Romania va disputa partida amicala cu Israelul mai mult cu gandul la preliminariile pentru EURO 2012, turneu final unde tricolorii vor sa ajunga cu orice pret. "Avem inca si baieti de caracter care pot forma o echipa nationala foarte buna" - Razvan Lucescu. Disputa de pe Dan Paltinisanu va fi in direct pe Tvr 1 si Live Text pe HotNews.ro de la ora 20.45.

Romania si Israel se vor intalni pentru a 20-a oara in istorie, bilantul de pana acum fiind in favoarea tricolorilor. Astfel, Romania a castigat de 10 ori, a pierdut patru dispute si a remizat in 5 meciuri. Golaverajul este de 29-16 in favoarea romanilor.

Interesant este faptul ca doar doua dispute au fost cu caracter oficial, ambele contand pentru preliminariile CE 1996 - a fost 2-1 pentru tricolori si 1-1 in retur. Pe propriul teren, tricolorii au cinci victorii, un egal si doua infrangeri. Demn de mentionat este faptul ca Romania a pierdut ultimele trei meciuri cu israelienii (doua acasa si unul in deplasare), fara sa marcheze nici macar o data.

"Fotbalul intern nu traverseaza situatia cea mai usoara, dar avem si baieti de caracter, care pot forma o echipa nationala foarte buna" - Razvan Lucescu.

"Despre fotbalul romanesc stiu ca in urma cu aproape zece ani, echipa nationala era foarte puternica, iar in aceasta perioada este intr-o mica scadere. Totusi am vorbit cu Ronny Levi, antrenorul Unirii Urziceni, iar acesta mi-a spus ca fotbalul romanesc este din nou in crestere. Mi-a mai spus ca la Urziceni are jucatori de calitate si beneficiaza de conditii foarte bune" - Eli Ohana, antrenor interimar Israel.

Interesul timisorenilor pentru partida tricolorilor este unul destul de scazut, pana marti seara vanzandu-se putin peste 5.000 de bilete.

Partida dintre Romania si Israel va avea loc, miercuri, de la ora 20.45, pe Stadionul Dan Paltinisanu. Disputa va fi in direct pe Tvr1 si Live Text pe HotNews.ro.