Adrian Mutu a fost audiat, miercuri, de catre Procuratura Antidoping din Italia, dupa ce internationalul roman a fost depistat pozitiv cu sibutramina la doua teste antidoping efectuate in luna ianuarie. Mutu a parasit sediul Comitetului Olimpic Italian (CONI) fara a face vreo declaratie."Mai multe informatii vom afla in aproximativ 15 zile", a declarat Ioan Becali.

Adrian Mutu a fost audiat, in cursul zilei de miercuri, incepand cu ora 16, de catre Procuratura Antidoping, principalul obiectiv al fotbalistului roman fiind acela de a dovedi ca nu a incercat sa se dopeze cu sibutramina, ci doar ca a vrut sa slabeasca cu ajutorul respectivelor pastile.

Romanul s-a prezentat in fata lui Ettore Torri, presedintele Procuraturii Antidoping, alaturi de avocatii Paolo Rudella (avocatul familiei Moggi), Michelle Ducci si Antonio D'Avirro. Mutu a incercat sa le explice oficialilor italieni ca a luat pastilele ce contineau sibutramina (o substanta interzisa) din greseala, dar si faptul ca nu e recidivist (dupa episodul cocaina de la Chelsea).

Daca nu va fi considerat recidivist si de rea-credinta, Mutu ar putea primi, conform gazetarilor italieni, doar o luna de suspendare. Pedeapsa maxima pe care o poate primi internationalul roman este de patru ani suspendare.

Vezi aici desfasurarea audierii lui Adrian Mutu:

17:55 Ioan Becali: "Mai multe informatii vom afla in aproximativ 15 zile"

17:30 Rodella, avocatul lui Mutu: "Nu stim ce decizie va fi luata. In calitate de avocat al lui Adrian sunt optimist. El a luat acele substante din alte motive decat cele sportive. Chelsea? Nu s-a discutat despre acest episod deoarece nu este vorba despre o recidiva".

17:25 Mutu a parasit sediul Comitetului Olimpic Italian (CONI) fara a face vreo declaratie.

17:20 Becali, impresarul lui Mutu: "Acest caz nu are legatura cu cel de la Chelsea. Nu e recidiva. Nu mai are multi ani de jucat. Credem in bunavointa juriului si speram ca nu il vor face sa plateasca pentru greseala sa la fel de scump ca cei de la Chelsea". (Radio Blu)

16:05 A inceput audierea lui Mutu, jurnalistii peninsulari considera ca toata actiunea nu va dura mai mult de o ora

15:55 Jurnalistii si fotografii sunt prezenti in numar mare la fata locului in acest nou caz de doping in care este implicat fotbalistul roman

15:43 Adrian Mutu a sosit pe Olimpico, locul unde va fi chestionat de reprezentantii Comisiei Antidoping. Impreuna cu atacantul roman sunt avocatii Nino D'Avirro, Michelle Ducci si Paolo Rodella.