Comitetul de Control si Disciplina al UEFA a hotarat suspendarea a trei arbitri bazandu-se pe investigatiile efectuate de politia germana in cazul meciurilor aranjate si a coruptiei din fotbalul european, informeaza site-ul oficial al forului.

Trei arbitri europeni au fost acuzati de catre Comitetul de Control si Disciplina ca au incalcat "principiile loialitatii si integritatii, in baza Articolului 5 al Regulamentului Disciplinar al UEFA".

Novo Panic, arbitru din Bosnia si Hertegovina, a fost suspendat pe viata din toate activitatile ce au legatura cu fotbalul, iar Tomislav Šetka, arbitru asistent din Croatia, a fost suspendat pana in 30 iunie 2011. Arbitrul ucrainean Oleh Orekhov a primit o suspendare provizorie de 30 de zile, cazul sau urmand a fi analizat in 18 martie. De asemenea, Comitetul de Control si Disciplina a hotarat sa nu ia masuri impotriva arbitrului bulgar Anton Genov. "Cei trei arbitri pot depune apel in termen de trei zile de la instiintare", informeaza UEFA.

"Aceste decizii sunt luate in plan sportiv, neavand legatura cu ancheta in curs a politiei si a procedurilor penale conduse de catre autoritatile din Bochum", subliniaza forul european.