FC Barcelona a avut o prestatie sub asteptari la Stuttgart, contra VfB-ului, dream team-ul lui Guardiola fiind doar o umbra in partida tur din optimile Champions League. "Am avut mult noroc, trebuie sa ne imbunatatim jocul", a declarat Guardiola. "Daca vom juca la fel si in retur, vom avea probleme mari" - Joan Laporta. Dupa 1-1 in Germania, catalanii sunt totusi favoriti la calificarea in sferturile C1.

"Am avut destul noroc contra VfB-ului. Am obtinut cu mare durere un punct foarte valoros pana la urma. In prima repriza nu am stat asezati cum trebuie pe teren, iar in plus am permis adversarilor sa construiasca mai mereu contraatacuri facile. Am toate motivele sa cred ca nu am evoluat bine la Stuttgart" - Josep Guardiola.

Antrenorul catalan a mai completat ca Barcelona are nevoie de mult mai mult daca vrea sa pastreze si in 2010 trofeul Ligii Campionilor in propria vitrina. "Daca vrem sa pastram trofeul Ligii, trebuie neaparat sa ne imbunatatim jocul. Este vorba despre micile detalii care fac diferenta", a conchis Guardiola.

"Cred ca am obtinut o remiza putin cam generoasa la Stuttgart. Sa speram ca vom indrepta lucrurile in retur" - Thierry Henry.

"Nu am putut avea un ritm ridicat in prima repriza, iar adversarul ne-a dominat. Ne-am mai revenit putin in repriza a doua, dar nu suficient pentru a castiga. Ramane sa transam calificarea pe propriul teren, dar nu va fi usor daca vom juca precum la Stuttgart" - Joan Laporta, presedinte FC Barcelona.

VfB Stuttgart si FC Barcelona au remizat, scor 1-1, in partida tur contand pentru optimile Champions League. Returul va avea loc pe 17 martie, pe Nou Camp din Barcelona.