Liverpool este una dintre cele mai iubite echipe din Anglia si din lume, cormoranii luand fiinta pe 15 martie 1892. A triumfat de 18 ori in campionatul intern, iar la nivel european se poate lauda cu 5 Champions League castigate. "Va fi o atmosfera mare in aceasta seara, fiind destul de greu pentru micuta echipa romaneasca Unirea sa reziste", este parerea suporterilor britanici inainte de Liverpool - Urziceni (22:05).

Cu toate ca in Liverpool exista si Everton FC, cea mai mare parte a locuitorilor orasului sunt suporterii cormoranilor, acestia putand fi vazuti pretutindeni, indiferent de varsta - de la copii de cativa ani cu tricoul lui Torres pe ei si pana la batrani care au prins meciuri de poveste din istoria formatiei.

Liverpool, palmares impresionant

Liverpool, un club de legenda
Liverpool, un club de legenda
Foto: HotNews.ro

Formatia de pe Anfield Road se poate mandri cu 18 titluri de campioana, 7 Cupe ale Ligii, 7 Cupe ale Angliei si 15 Supercupe ale Angliei. A triumfat de 5 ori in Champions League - ultima data dupa o finala de poveste cu AC Milan (au castigat la penaltiuri dupa ce au fost condusi cu 3-0).

De asemenea, cormoranii au castigat de 3 ori Cupa UEFA si de trei ori Supercupa Europei.

Anfield Road este stadionul de legenda al lui Liverpool, arena de unde aproape toate numele importante ale fotbalului european au plecat cu capul plecat cel putin o data.

Cu o capacitate de 45.362 de locuri, Anfield este amplasat in apropiere de Goodison Park, arena unde isi desfasoara partidele de acasa Everton, rivala locala a cormoranilor.

De-a lungul timpului, pe Anfield au evoluat nume importante ale fotbalului mondial precum Kevin Keegan, Michael Owen, Ian Rush, Roger Hunt, Ray Clemence sau Graeme Souness.

Liverpool, intalniri anterioare cu echipele romanesti

Cormoranii s-au duelat cu Dinamo in semifinalele Cupei Campionilor in anul 1984, a fost atunci 1-0 si 2-1 pentru britanici.



De asemenea, in sezonul 2000-2001 Liverpool a intalnit pe Rapid in Cupa UEFA, englezii calificandu-se dupa 1-0 in Giulesti si 0-0 pe Anfield Road.

Liverpool, un club de legenda (11)
Liverpool, un club de legenda (11)
Foto: HotNews.ro

In editia 2003-2004 din Cupa UEFA, Liverpool a trecut de Steaua, dupa 1-1 in Ghencea si 1-0 pe Anfield Road.

Interesant este faptul ca Petrolul Ploiesti este singura echipa din Romania care i-a invins pe cormorani, ploiestenii trecand cu 3-1 de Liverpool pe 12 octombrie 1966, intr-o disputa contand pentru turul I, mansa secunda, a Cupei Campionilor Europeni. Cum englezii au castigat cu 2-0 in tur, acestia au mers mai departe.

Disputa dintre Liverpool si Unirea Urziceni se va juca, conform oficialilor gazda, cu casa inchisa, asteptandu-se o atmosfera de-a dreptul coplesitoare pentru campioana Romaniei (partida va avea loc de la ora 22:05 - ora Bucurestiului, pe Anfield Road.