Primera Division a intrecut Premier League in topul celor mai bune campionate de fotbal din Europa, in timp ce Real Madrid este clubul cu cele mai mari venituri de pe batranul continent, se arata intr-un studiu realizat de catre Prime Time Sport, companie condusa de agentul FIFA Esteve Calzada.

Primera Division a urcat pe primul loc in topul celor mai bune campionate de fotbal din Europa, detronand veterana Premier League, conform studiului "Football Transfer Review" realizat de Prime Time Sport, informeaza agentia spaniola EFE.

La capitolul echipe cu cele mai mari venituri, Real Madrid este lider cu 407 milioane de euro. Barcelona urca pentru prima data pe locul secund, cu 385 mil. euro, podiumul fiind incheiat de Arsenal, care are venituri de 357 mil. euro. Manchester United a cazut pentru prima data pe locul al patrulea, englezii acumuland 317 mil. euro.

In functie de punctele obtinute de fiecare echipa in turul campionatului intern, s-a intocmit un top al celor mai bune echipe. Barcelona ocupa prima pozitie cu un procentaj de 86,7, urmata de rivala Real Madrid, cu 78,3 %. Podiumul este incheiat de Inter Milan (77,8%). Chelsea si Manchester United inchid Top 5, cu 75%, respectiv 73,6%.

In ceea ce priveste eficienta jucatorilor din Europa, Gonzalo Higuain este pe primul loc, jucatorul lui Real Madrid reusind sa inscrie, in medie, o data la fiecare 80 de minute. Locul secund ii apartine "Balonului de Aur" Lionel Messi (Barcelona), iar pozitia a treia ii revine lui Diego Forlan (Atletico Madrid).

La categoria transferuri efectuate in campania de iarna, Spania ocupa, insa, ultimul loc. Cu toate ca Liga BBVA a devenit cea mai buna liga din Europa, cluburile din Primera Division sunt cele care au investit cel mai putin in perioada de transferuri din iarna.

In aceasta iarna, in Europa s-au facut transferuri de 112 milioane de euro (6% din suma transferurilor din vara), dar cluburile din Primera Division sunt ultimele in top, cu 8,25 milioane de euro, aceasta investitie a spaniolilor fiind cea mai mica din ultimii sapte ani. Comparativ cu transferurile de iarna din sezonul trecut, in acest an s-a inregistrat o scadere de 66%.

Partea plina a paharului in aceasta situatie este faptul ca au fost promovati 51 de fotbalisti "de casa", lider la aceasta categorie fiind Malaga, club ce a adus de la echipa a doua noua debutanti.