Olandezul Guus Hiddink va fi noul antrenor al nationalei Turciei. Dupa ce saptamana trecuta si-a anuntat incetarea contractului cu Federatia Rusiei de Fotbal, tehnicianul de 63 de ani a ajuns, marti, la un acord cu oficialii turci, urmand a semna vineri un contract pe doi ani, cu posibilitatea prelungirii cu inca doi ani.

"Presedintele si vicepresedintele Federatiei de Fotbal din Turcia s-au intalnit, marti, cu Hiddink in Amsterdam si au ajuns la un acord in privinta unui contract de patru ani, din care doi vor fi optionali", de arata in comunicatul federatiei din Turcia, citat de Reuters.

Hiddink, antrenorul Rusiei din 2006 a ratat calificarea la Cupa Mondiala din Africa de Sud, ceea ce l-a facut sa anunte, saptamana trecuta, ca nu-si va prelungi contractul cu nationala Rusiei, intelegere ce expira in 30 iunie. Dupa acest anunt, diferite nationale si-au aratat interesul fata de serviciile olandezului, printre acestea numarandu-se Coreea de Nord, Nigeria si Coasta de Fildes.

Fostul tehnician de la Chelsea isi va incepe colaborarea cu Federatia din Turcia de la 1 august 2010, obiectivul sau principal fiind calificarea la Euro 2012. Turcia face parte din Grupa A a preliminariilor pentru Euro 2012, alaturi de Germania, Austria, Belgia, Kazakhstan si Azerbaidjan.