Marti se disputa primele jocuri din optimile Champions League: Lyon primeste vizita lui Real Madrid, iar AC Milan intalneste pe Manchester United.

LYON - REAL MADRID. Presedintele lui Lyon, Jean Michel Aulas a anticipat intalnirea cu Real intr-un mod "inedit" - a acordat un interviu "taios" cotidianului spaniol "El Pais", in care anunta ca fotbalul european este la un pas de crah-ul financiar. Aulas s-a plans de nivelul atins de salariile jucatorilor, a condamnat practica impresarilor care au ajuns sa incaseze comisioane nerealiste, etc, descriind un fotbal care traieste "intr-o bula speculativa". In ceea ce priveste managementul cluburilor de top, UEFA trebuie sa intervina pentru a stabili raportul dintre investitii si puterea reala de finantare a unui club, spune Aulas.

MILAN - MANCHESTER. Meciul de pe San Siro inseamna si revederea dintre mijlocasul David Beckham si fostul sau mentor, Alex Ferguson. Din punctul de vedere al statisticilor, San Siro nu este un suvenir foarte placut pentru Manchester - englezii nu au castigat niciodata aici, ba mai mult: in 4 intalniri directe in C1, Milan a reusit de fiecare data calificarea!

Programul celorlalte partide din optimile Ligii:

Porto - Arsenal si Bayern - Fiorentina (miercuri, 17 februarie)

Stuttgart - Barcelona si Olympiakos - Bordeaux (marti, 23 februarie)

TSKA Moscova - Sevilla si Inter - Chelsea (miercuri, 24 februarie)