Fotbalistii din Serie A vor avea interzis "la injurat" in timpul meciurilor. Federatia Italiana de Fotbal (FIGC) a hotarat, marti, adoptarea unor noi masuri disciplinare, in cazul nerespectarii acestora jucatorii urmand a primi direct cartonasul rosu. Noile reguli impuse de Federatie vizeaza si interzicerea mesajelor de sub tricourile sportivilor.

Arbitrul de centru va fi cel care va decide "gravitatea" injuriilor sportivilor, acesta putand apela chiar si la cartonasul rosu. Federatia italiana a hotarat si acceptarea probei video pentru a sanctiona comportamentul nesportiv al fotbalistilor din Italia.

"Logica acestei decizii este de a imbunatati comportamentul jucatorilor pe terenul de joc", a declarat Giancarlo Abete, presedintele Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC).

De asemenea, noile reguli vizeaza si sanctionarea jucatorilor care isi ridica tricoul pentru a arata anumite mesaje, precum faimoasa inscriptie a lui Kaka pe vremea cand juca la AC Milan ("Apartin lui Iisus"). Astfel de mesaje sunt interzise, indiferent de continutul lor: personal, politic sau religios.