Ninsoarea din ultimele zile a pus sub semnul intrebarii reluarea campionatului de fotbal din Romania la data stabilita. Desi a anuntat amanarea cu o saptamana a debutului returului Ligii 1, Dumitru Dragomir s-a razgandit dupa ce a primit prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Daca decizia amanarii returului le-a suras unor cluburi, altii nici n-au vrut sa auda de asa ceva: "Returul nu trebuie amanat", a declarat antrenorul Brasovului.

"Conducerea LPF a decis sa nu amane inceperea returului. Pentru ce sa amanam? Pentru ca ninge acum? Am aici in fata prognoza meteo pentru perioada respectiva si e mai mult decat favorabila. Pe 20 februarie vor fi +4 grade Celsius, iar apoi temperaturile cresc. Nu se justifica amanarea, se va juca asa cum e programat. Au venit cateva solicitari scrise, dar ce sa facem acum, amanam returul pentru ca e zapada pe un stadion? Daca ninge si e zapada pe teren sa o dea la o parte, ce, e prima oara? Si in Germania ninge destul de mult si totusi se joaca. Dar o sa fie cald cand incepe returul, nu o sa avem probleme, o sa vedeti", a declarat Dumitru Dragomir pentru Mediafax.

Marian Iancu (FC Timisoara): "Am fi avut nevoie de inca o saptamana, dar nu ne incurca deloc decizia. Era necesar pentru a aseza echipa si pentru ca noii veniti sa aiba timpul necesar sa intre 100% in ritmul echipei. Unele formatii sunt pregatite, altele nu. Asta se va vedea la momentul startului". (sport.ro)

Viorel Moldovan (FC Brasov): "Returul nu trebuie amanat, pentru ca si asa avem parte de un program incarcat. Cluburile sa asigure toate conditiile pentru ca terenurile sa fie degajate de zapada. Am inteles ca saptamina viitoare vremea se va indrepta. Trebuie sa ne adaptam la aceste conditii, pentru ca cine poate spune cu siguranta ca in martie nu vom avea parte de zapada".

Returul Ligii 1 este programat sa inceapa in 20 februarie 2010.