Tragerea la sorti pentru preliminariile EURO 2012, efectuata la Palatul Culturii din Varsovia, a scos din nou in calea Romaniei echipa nationala a Frantei, formatie pe care am intalnit-o si in campania pentru Mondialul din Africa de Sud. Pe langa Cocosii Galici, tricolorii se mai afla in aceeasi grupa cu Bosnia-Hertegovina, Belarus, Albania si Luxemburg.

"Am picat cu un cap de serie printre cei mai puternici. Era greu sa evitam una din marile puteri, poate cu exceptia Croatiei. Bosnia e tare, avem ascendentul activitatii din ultimul timp, la fel ca si pe Belarus, pe care i-am batut de doua ori in precedenta calificare pentru Euro. Ramanem a doua favorita a grupei dupa Franta, la o oarecare lupta cu Franta. E o componenta a grupei cat de cat convenabila, luptam si vedem ce se va intampla in cele din urma. Sper sa prindem Franta dupa Mondialul din vara, ei vor incerca sa evite asta, cu siguranta" - Mircea Sandu (Tvr1).

"Cea mai accesibila grupa este cea a Romaniei. Franta este buna pentru noi, ei se vor duce de pe primul loc, iar noi de pe locul doi. Nu vom merge la baraj, vom avea cel mai bun punctaj dintre echipele de pe locul doi. Am jucat mereu bine cu Franta, dar trebuie sa recunoastem ca este diferenta de valoare intre noi. Sunt foarte optimist dupa aceasta tragere la sorti" - Dumitru Dragomir (Tvr1).

"Cred ca este o grupa buna, se putea cu siguranta si mai rau. Franta nu este o echipa intr-o forma extraordinara in ultima perioada, au avut probleme cu noi la Paris. Parerea mea este ca trebuie sa trecem de o asemenea grupa daca avem pretentii sa ajungem la EURO. Avem un antrenor ambitios si cred ca aceasta grupa este una extrem de accesibila"- Gica Popescu (Tvr1).

Grupa A

Germania

Turcia

Austria

Belgia

Kazahstan

Azerbaidjan

Grupa B

Rusia

Slovacia

Irlanda

Macedonia

Armenia

Andorra

Grupa C

Italia

Serbia

Irlanda de Nord

Slovenia

Estonia

Insulele Feroe

Grupa D

Franta

ROMANIA

Bosnia-Hertegovina

Belarus

Albania

Luxemburg

Grupa E

Olanda

Suedia

Finlanda

Ungaria

Moldova

San Marino

Grupa F

Croatia

Grecia

Israel

Letonia

Georgia

Malta

Grupa G

Anglia

Elvetia

Bulgaria

Tara Galilor

Muntenegru

Grupa H

Portugalia

Danemarca

Norvegia

Cipru

Islanda

Grupa I

Spania

Cehia

Scotia

Lituania

Liechtenstein

Partidele din preliminariile pentru EURO 2012 vor avea loc intre septembrie 2010 si octombrie 2011.

In total, vor fi 14 locuri care vor duce la turneul final, celelalte doua pozitii fiind rezervate tarilor gazda Polonia si Ucraina.

Castigatoarele grupelor si cea mai bine clasata echipa de pe locul doi se vor califica direct la EURO 2012. Pentru celelalte opt echipe de pe locul doi va exista un baraj de calificare, acesta urmand sa se desfasoare in noiembrie 2011.