FIFA a hotarat crearea unui fond de 3 milioane de dolari pentru sprijinirea fotbalului din Haiti, dupa cutremurul devastator din 12 ianuarie ce a dus la moartea a aproximativ 200.000 de persoane. Banii vor fi alocati reconstructiei sediului Federatiei Haitiene de Fotbal, precum si ajutorarii ligilor nationale prin furnizarea de echipament sportiv.

"La fel ca toata lumea si eu am fost socat de ceea ce s-a intamplat in Haiti. Vom continua sa evaluam situatia Federatiei Haitiene de Fotbal si vom face tot ceea ce ne sta in putinta pentru a-i ajuta intr-un moment atat de dificil", a declarat presedintele FIFA, Sepp Blatter.

Dupa cutremurul din 12 ianuarie, FIFA a donat 250.000 de dolari, iar joi, in urma intrunirii Comisiei de finantare a FIFA s-a hotarat suplimentarea donatiei cu inca 3 milioane de dolari. Fifa va crea un fond pentru Proiecte Speciale de 3 milioane de dolari, banii urmand a fi folositi pentru reconstructia sediului Federatiei haitiene de fotbal, a centrelor tehnice regionale si de juniori, precum si pentru sprijinirea ligilor de fotbal prin furnizarea echipamentului sportiv necesar.

Printre victimele cutremurului din Haiti se numara si antrenorul nationalei din Haiti, Jean-Yves Philogene Labaze pierzandu-si viata in timpul prabusirii sediului Federatiei de fotbal.