Togo a decis sa-si faca dreptate si a hotarat sa depuna o plangere intr-un tribunal din Paris atat impotriva miscarii separatiste FLEC, cea care a revendicat atacul terorist din 8 ianuarie asupra autocarului nationalei de fotbal togoleze, cat si impotriva organizatorilor Cupei Africii pe Natiuni.

Oficialii togolezi au depus o plangere intr-o instanta din Paris deoarece liderul gruparii separatiste "Frontul de Eliberare a Enclavei Cabinda" (FLEC), Rodrigues Mingas traieste in exil in Franta. In plangerea depusa in 29 ianuarie 2010, Togo acuza gruparea de acte de terorism si crima. De asemenea, plangerea vizeaza si pe oficialii Cupei Africii pe Natiuni, inclusiv presedintele Issa Hayatou, deoarece nu au protejat echipa togoleza, informeaza AFP.

In urma atacului armat din 8 ianuarie 2010 asupra autocarului nationalei de fotbal a statului Togo doi oficiali ai formatiei si-au pierdut viata, iar mai multi fotbalisti au fost raniti. Guvernul togolez a cerut formatiei de fotbal sa se intoarca in tara, in urma acestei decizii echipa fiind descalificata de la CAN si ulterior suspendata pentru urmatoarele doua editii ale competitiei africane.