Gigel Bucur nu mai este, incepand de marti, jucatorul echipei FC Timisoara, internationalul roman semnand cu Kuban Krasnodar, formatie din Liga a doua din Rusia antrenata de Dan Petrescu. "Am o varsta si era normal sa ma gandesc si la partea financiara", a declarat fotbalistul intr-o conferinta de presa.

"Am si eu o varsta si era normal sa ma gandesc si la partea financiara. Asta nu inseamna ca la Timisoara nu castigam bine. Nu cred ca este un pas inapoi, pentru ca daca voi marca sunt sigur ca voi fi chemat la echipa nationala", a declarat Gigel Bucur.

"Gigel Bucur si-a facut datoria fata de noi, a fost un profesionist 100% si in masura in care are o oferta importanta, trebuie sa ii ascultam dorinta. Din punctul meu de vedere, la 29 de ani, el mai are multe de spus in fotbal. Oferta rusilor este una foarte buna pentru Bucur, indiferent de cat de mult l-am dori pe el aici, nu putem sa supralicitam", a declarat Marian Iancu, patronul Timisoarei.

Gigel Bucur este unul dintre cei mai importanti marcatori ai ultimelor editii din Liga 1, internationalul roman fiind golgeterul campionatului in sezoanele 2004-2005 si 2008-2009. De asemenea, atacantul a bifat trei goluri in preliminariile Champions League si grupele Europa League si doua reusite pentru nationala Romaniei. In actuala stagiune, Bucur a marcat de opt ori pentru FC Timisoara.

Atacantul a recunoscut ca a acceptat sa evolueze in liga a doua din Rusia numai pentru ca antrenorul celor de la Kuban este Dan Petrescu, tehnician alaturi de care vrea sa lucreze.