Oficialii Fiorentinei ii iau partea lui Adrian Mutu, fotbalist depistat pozitiv de doua ori cu sibutramina, Pantaleo Corvino (directorul sportiv al clubului) fiind de parere ca romanul este inca un copil, cu toate ca are o varsta. "Este un copil de 31 de ani care nu a fost sfatuit de nimeni sa ia pastilele", a precizat Corvino pentru site-ul oficial al echipei Viola.

"Nu a fost sfatuit de nimeni sa ia pastilele, este doar un copil de 31 ani. Mutu nu vrea sa recunoasca, dar asa este. Nu isi da inca seama ca are 31 ani si ca trebuie sa se gandeasca asupra anumitor lucruri. El trebuia in primul rand sa fie atent", a declarat Pantaleo Corvino.

"Mutu s-a comportat exact precum un copil care vrea o ciocolata, nu a tinut cont de urmari. Ar fi trebuit sa anunte clubul ca a luat un comprimat", a completat oficialul echipei din Serie A.

Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramina de doua ori, pe 10 si 20 ianuarie, fotbalistul roman fiind suspendat din orice competitie pana la solutionarea cazului.

Sibutramina este o substanta care poate fi de obicei gasita in medicamentele care te ajuta sa slabesti, ea avand rol de a inhiba apetitul. Interesant este faptul ca acest medicament este prescris numai persoanelor care nu au reusit sa piarda din greutate cu ajutorul metodelor conventionale de slabire: dieta specifica si exercitii fizice.

Sibutramina poate fi periculoasa pentru persoanele care sufera de probleme renale, respiratorii sau hepatice. De asemenea, aceasta substanta creste travaliul inimii, duce la o irigare si la o oxigenare mai buna. Este interzisa numai in timpul competitiilor sportive.

Adrian Mutu a avut un inceput de an 2010 excelent, atacantul roman marcand 7 goluri in 5 dispute (Serie A si Cupa Italiei) pentru formatia Viola.