Cornel Penescu, Gheorghe Constantin si Liviu Facaleata vor fi eliberati din arest, acestia urmand sa fie judecati in libertate, cu mentiunea ca nu vor avea voie sa paraseasca tara, informeaza Antena3.

Cei trei au fost implicati in scandalul "Mita in fotbal", cel care a fost declansat in luna aprilie a anului 2009. Atunci, mai exact pe 16 aprilie, Cornel Penescu (finantatorul echipei FC Arges) a fost retinut pentru dare de mita, cumparare de influenta si instituire de grup infractional organizat.

Alaturi de Penescu in detentie au stat Gheorghe Constantin (fostul sef al Comisiei Centrale a Arbitrilor) si Liviu Facaleata, fostul director general al firmei PIC.

In dosarul "Mita in fotbal" mai sunt implicate si alte personaje - Florin Prunea (fost oficial al FRF), Marcel Lica (observator federal), arbitrii Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu, Cristian Lucian Dan si Sorin Caia, Gheorghita Pieca (fost administrator al FC Arges), Daniela Carstina (director in cadrul societatii PIC) si Cristian Minca (fost presedinte al FC Arges), dar acestia au fost judecati in libertate.

Conform DNA, in perioada 2006 - 2009, inculpatii Cornel Penescu Gheorghe Cornel, Facaleata Liviu Ilie, Minca Cristian, Pieca Gheorghita si Gheorghe Constantin au initiat un grup infractional organizat, al carui scop a fost obtinerea de beneficii financiare sau materiale.