Rodica Mutu, mama atacantului Fiorentinei, Adrian Mutu, depistat pozitiv la un control antidoping, a declarat, joi, ca fiul ei a luat niste pastile de slabit pe care ea le uitase cand l-a vizitat in Italia si a precizat ca pe prospectul acestora nu scria nimic despre substanta interzisa sibutramina.

"Pe prospect nu scrie nimic. Este vina celor care au fabricat medicamentul. Eu inca nu am vorbit cu el, este cu avocatii. Mi-a transmis sa stau linistita. Este o prostie, nu a fost ceva intentionat. Eu am luat pastilele cu mine, in Italia si cred ca le-am uitat pe acolo. Cred ca le-a luat din curiozitate, ma laudam ca am slabit. El nu foloseste pastile de slabit. Pe cutie scrie ca este produs naturist si nu scrie ca ar contine substante interzise", a spus Rodica Mutu la postul Telesport, informeaza www.prosport.ro citat de Mediafax.

Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost depistat pozitiv cu sibutramina in urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, dupa meciul cu Bari, din campionatul Italiei, a anuntat, joi, Comitetul Olimpic Italian (CONI).

Sibutramina, substanta folosita in tratamentul obezitatii, actionand prin reducerea senzatiei de foame, figureaza pe lista produselor interzise de catre Agentia Mondiala Antidoping.

Sibutramina este un derivat de amfetamina care, intr-o cantitate necontrolata, poate provoca persoanelor ce iau acel supliment alimentar tot felul de efecte secundare, precum nervi, irascibilitate, probleme de ritm cardiac si lipsa poftei de mancare.

Medicamentele ce contin sibutramina sunt Reductil, Reduxade si Zelium, ele fiind folosite pentru tratarea obezitatii sau supraponderalitatii.