Un mare talent pentru fotbal, irosit cu inconstienta in afara terenului, printr-un stil de viata care a atras scandaluri, relatii dubioase si personaje" ilustre" din lumea interlopa: joi dupa-amiaza, a primit vestea ca fost depistat pozitiv pentru a doua oara in cariera si risca 4 ani de suspendare. Acesta poate fi sfarsitul unei iluzii care a marcat ultimii 10 ani de fotbal din Romania: Adrian Mutu.

Comitetul olimpic italian (CONI) a anuntat joi ca Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramina, la un test antidoping efectuat in luna ianuarie, dupa un meci cu Bari.

Jucatorul a primit vestea in timpul antrenamentului de joi dupa-amiaza. Socat, Mutu a parasit sedinta de pregatire si a discutat cu medicii echipei "viola" circumstantele episodului.

Paolo Monetti, medicul Fiorentinei, a confirmat ca este vorba despre un medicament pe care jucatorul l-a luat din proprie initiativa, cel mai probabil o "pastila de slabit".

Joi seara, clubul toscan a difuzat un comunicat oficial prin care ia act de informatia difuzata de CONI, adauga ca tine cont si de buna credinta a jucatorului si anunta ca va face in curand clarificari asupra episodului.

"Trebuie sa credem in buna credinta a lui Mutu", spune Pantaleo Corvino, directorul sportiv al Fiorentinei, pentru site-ul oficial al clubului, adaugand ca administratia va fi alaturi de jucator in incercarea de a-si demonstra nevinovatia.

Mutu are 7 zile la dispozitie pentru a se hotari daca cere si contraexpertiza. Conform normelor, fotbalistul roman poate primi o suspendare de la un an la 4 ani.

Fotbalistul roman isi pregateste deja apararea - mama jucatorului a declarat joi seara la Telesport ca ea a dus in Italia niste pastile de slabit, dar nu pentru fiul sau, ci pentru niste prieteni. "Adrian le-o fi luat din curiozitate", a spus Rodica Mutu, adaugand ca pe prospectul medicamentului scria ca este natural.