Inter Milano a castigat cel de-al 270-lea Derby de la Madonnina, formatia lui Jose Mourinho impresionand in fata lui AC Milan cu toate ca a jucat in inferioritate numerica inca din minutul 27, atunci cand Snejider a fost eliminat. Reusitele lui Diego Milito (10') si Goran Pandev (65') au stabilit invingatoare si in mare parte numele noii campioane a Italiei, Internationale Milano.

Pentru a spera la titlul de campioana, Milanul avea nevoie de un succes in marele derbi cu Inter, echipa lui Leonardo avand si un meci mai putin disputat (are o restanta cu AC Fiorentina).

Debutul de partida avea insa sa apartina gazdelor, interistii deschizand rapid scorul prin Diego Milito (minutul 10), dupa o grava greseala a lui Abate. Milanul a acuzat socul, iar trupa lui Mourinho a trecut in mai multe randuri pe langa desprindere.

Mana de ajutor pentru Milan avea insa sa vina de la Sneijder, olandezul fiind eliminat dupa ce l-a ironizat pe centralul partidei. Cu un jucator mai mult pe teren inca din minutul 27, rosso-nerii erau condamnati sa intoarca soarta disputei.

Nu avea insa sa fie asa, trupa lui Leonardo intrecandu-se in ratari (Seedorf cu capul si Ronaldinho nu reusesc sa-l invinga in debutul reprizei secunde pe bravul Julio Cesar). Iar daca Milanul nu a fost in stare sa marcheze a facut-o Inter, Goran Pandev punctand superb (65') dintr-o lovitura libera obtinuta de un plonjon spectaculos al lui Maicon.

AC Milan primea lovitura de gratie cu un jucator mai mult pe teren, iar titlul de campioana ramane o utopie pentru echipa premierului Silvio Berlusconi.

Pentru ca suferinta sa fie si mai mare, Ronaldinho rateaza un penalti in prelungirile partidei (faza in urma careia Lucio a primit al doilea cartonas galben pentru hent, fiind implicit eliminat), iar meciul se termina cu Favalli la pamant, imagine care a infatisat cum nu se poate mai bine evolutia Milanului din Derby de la Madonnina.

Cu 9 puncte avans, Interul este marea favorita pentru un nou titlu de campioana a Italiei (ar fi ar 5-lea consecutiv), echipa presedintelui Massimo Moratti neavand momentan rival in Italia.

Clasament:

1 Inter 49 puncte

2 AC Milan 40 puncte (-1 joc)

3 AS Roma 38 puncte

4 Napoli 37 puncte.