Camerun si Zambia au obtinut ultimele doua bilete pentru calificarea in sferturile de finala ale Cupei Africii pe Natiuni 2010 (CAN) din Angola. Camerun a revenit de doua ori in meciul cu Tunisia, obtinand o remiza (2-2), iar Zambia a obtinut calificarea dupa ce a invins pe Gabon cu 2-1.

Nationala din Camerun s-a vazut condusa inca din primul minut al partidei cu Tunisia, atunci cand Chermiti a reusit sa puncteze. Camerun a egalat in repriza secunda, prin golul lui Eto'o (min. 47), insa tunisienii au preluat din nou conducerea dupa autogolul lui Chedjou (min. 63). N'Guemo a adus un punct si calificarea Camerunului dupa doar un minut (min. 64).

Gabon, echipa care se afla pe primul loc inaintea ultimei partide din Grupa D, a fost invinsa de Zambia, scor 2-1, a terminat grupa la egalitate de puncte cu Zambia si Camerun, dar a ratat calificarea din cauza regulamentului competitiei. Zambia a terminat pe primul loc datorita numarului de goluri marcat in partidele cu cele trei adversare, iar Camerun pe locul secund.

Rezultate Grupa D:

Camerun - Tunisia 2-2. Marcatori: Eto'o '47, N'Guemo '64/ Chermiti '1, Chedjou (autogol) '63

Gabon - Zambia 1-2. Marcatori: Marcolino '83/ Kalaba '28, Chamanga '62

Clasament Grupa D:

1. Zambia 4p (5-5)

2. Camerun 4p (5-5)

3. Gabon 4p (2-2)

4. Tunisia 3p (3-3)

Program sferturi de finala:

24 ianuarie: Angola - Ghana si Coasta de Fildes - Algeria

25 ianuarie: Egipt - Camerun si Zambia - Nigeria