Manchester United le-a comunicat jucatorilor sai ca nu vor mai avea dreptul la conturi pe Twitter (si pe celelalte retele de socializare), singura metoda prin care fotbalistii vor comunica cu fanii fiind site-ul oficial al gruparii de pe Old Trafford, informeaza presa britanica.

"Clubul a anuntat destul de clar jucatorii ca nu vor mai avea niciun fel de cont pe retelele de socializare, indiferent de numele acestora. Daca au ceva de comunicat o vor face pe site-ul oficial al echipei (manutd.com)", au precizat oficiali ai fostei campioane a Europei.

Astfel, conturile vedetelor Wayne Rooney, Darren Fletcher si Ryan Giggs au disparut de pe Twitter, in timp ce Wes Brown, Rio Ferdinand si acelasi Giggs nu mai figureaza pe Facebook (le-au fost sterse conturile respective).

Fotbalul britanic s-a confruntat cu mai multe probleme in ceea ce priveste retelele de socializare, acestea fiind folosite drept "arme" de catre jucatori in lupta cu echipele unde sunt legitimati.

Cel mai recent exemplu este Ryan Babbel, olandezul criticandu-l saptamanile trecute pe Rafa Benitez pe Twitter pentru faptul ca nu-l foloseste mai des.

"Ce am facut rau? Boss-ul (nr. Rafa Benitez) ma lasa in afara echipei fara nicio explicatie. Niciodata nu m-am certat cu el, intotdeauna l-am ascultat", a scris Babbel pe Twitter.

De asemenea, Darren Bent (Tottenham Hotspur) si-a criticat superiorii pe Twitter, declarandu-se nemultumit de tratamentul la care a fost supus de club.

Retelele de socializare sunt la mare moda in randul sportivilor din America, multe dintre vedetele din NFL, NHL, NBA si MLS comunicand tot ceea ce este important cu ajutorul internetului.

Brian Wilson (de la San Francisco Giants) a fost nevoit sa-si stearga contul de pe Twitter dupa ce a postat mai multe linkuri catre inregistrari unde se afla intr-o stare avansata de ebrietate.