Dorit cu insistenta de Manchester United pentru a-l inlocui pe Sir Alex Ferguson, Josep Guardiola si-a prelungit contractul cu FC Barcelona, punand astfel capat tuturor speculatiilor in legatura cu plecarea sa de pe Nou Camp, informeaza Marca.

In varsta de 39 de ani, Guardiola este omul momentului, antrenorul reusind sa castige tot alaturi de Barcelona la doar un sezon de la numirea sa (a triumfat in sase competitii - Liga Campionilor, Primera Division, Cupa Spaniei, Supercupa Europei, Cupa Mondiala a Cluburilor si Supercupa Spaniei).

In ultima vreme s-a tot vorbit de o plecare a lui Pep de la Barcelona, Manchester United dorindu-l pe iberic in locul lui Sir Alex Ferguson, antrenor care a anuntat in mai multe randuri ca intentioneaza sa se retraga din sportul rege.

Conform Marca, Guardiola a semnat un nou contract cu campioana Europei, valabil pentru un sezon (2010-2011), cu toate ca in urmatoarea perioada la FC Barcelona vor avea loc alegeri pentru stabilirea noului presedinte al catalanilor, iar Joan Laporta (actualul conducator) ar putea sa nu mai fie reales (exista cel putin aceasta varianta).

"Va anunt oficial ca Josep Guardiola si-a prelungit intelegerea cu Barcelona, antrenorul urmand sa continue munca deosebita inceputa la echipa inca din vara lui 2008. Suntem multumiti de aceasta prelungire de un sezon (2010-2011) si il asiguram ca va ramane antrenor chiar daca numele noului presedinte nu este inca cunoscut", a declarat Joan Laporta in cadrul unei conferinte de presa.