Gabi Balint a preluat echipa nationala a Moldovei, fostul international roman semnand un contract valabil pentru doi ani de zile. Dupa ce a pregatit mai multe echipe de club, pentru Balint aceasta este prima experienta la o prima reprezentativa.

"Da, este adevarat, am semnat pe 2 ani de zile. Obiectivul? O prestatie mai buna decat in campania precedenta. "Am decis impreuna cu federalii sa lucrez doar cu antrenori moldoveni. Am si un nume pe care l-as vrea neaparat langa mine, Ion Testimitanu. L-am avut fotbalist pe vremea cand antrenam la Serif, a evoluat prin Anglia si este un nume emblematic pentru aceasta tara. Asa cum Iordanescu mi-a dat mie o sansa si m-a luat secund la nationala Romaniei, asa vreau sa fac si eu cu Ion”, a declarat Gabi Balint (gsp).

De-a lungul carierei de antrenor, "Pele" Balint a fost de doua ori antrenor secund la nationala Romaniei. Fostul atacant al tricolorilor se afla la cea de-a doua experienta in Moldova, dupa ce a pregatit pe Sheriff Tiraspol in sezonul 2002-2003.

Fostul selectioner al Moldovei a fost Igor Dobrovolski, dar clasarea pe ultimul loc in grupa de calificare (chiar si in urma Luxemburgului) pentru Cupa Mondiala l-a lasat pe tehnician fara loc de munca. Demn de mentionat este faptul ca Moldova se afla in penultima urna pentru tragerea la sorti, iar adversarii sunt foarte puternici.