Egipt s-a alaturat reprezentativei Coastei de Fildes, obtinand, sambata seara, calificarea in sferturile de finala ale Cupei Africii pe Natiuni 2010 (CAN). Detinatorii titlului au invins Mozambic, scor 2-0, ajutati fiind si de Khan, jucator ce "bifeaza" al doilea autogol consecutiv la CAN. In celalalt meci al grupei C, Nigeria a invins nationala din Benin cu 1-0.

"Faraonii" au inregistrat al 14-lea meci consecutiv fara infrangere in cadrul acestei competitii si isi continua drumul spre apararea titlului. Mozambic nu a fost o echipa usor de invins sambata seara, egiptenii "luptandu-se" din greu cu daruirea adversarilor. Balanta s-a inclinat in favoarea "faraonilor" imediat dupa fluierul de inceput al reprizei a doua, atunci cand Khan a inscris din nou in proprie poarta, dupa ce o facuse si in meciul cu Benin. Gado a inchis tabela de marcaj in minutul 81.

Dupa ce a pierdut categoric in primul meci al Grupei C, in fata Egiptului, Nigeria avea nevoie de o victorie in fata Beninului pentru a putea spera la o calificare in sferturile de finala ale CAN. Yakubu a marcat singurul gol al partidei, din penalty in minutul 42, si Nigeria acumuleaza trei puncte ce o propulseaza pana pe locul al doilea al grupei C.

Duminica, grupa D:

Gabon - Tunisia

Camerun - Zambia

Nigeria - Benin 1-0. Marcator: Yakubu (penalty) '42

Egipt - Mozambic 2-0. Marcatori: Khan (autogol) '47, Gado '81