Adrian Mutu a bifat patru goluri in 2010 pentru Fiorentina, atacantul roman traversand o forma de zile mari. Romanul a impresionat in ultima perioada, iar presa din Peninsula vorbeste despre "magicianul Mutu". Cu toate acestea, cel putin pentru moment atacantul nu va mai fi chemat la echipa nationala din cauza neintelegerilor cu Razvan Lucescu. Ramane o singura intrebare: cat trebuie sa marcheze fotbalistul pentru a-l indupleca pe selectioner?

Intr-o perioada in care fotbalul romanesc nu a impresionat in Europa (cu exceptia Urziceniului), Adrian Mutu tine capul de afis al ziarelor din Italia, romanul fiind laudat la unison de jurnalistii din Peninsula.

Patru goluri in 2010 este zestrea cu care se poate lauda Mutu, fotbalist care in ultimele meciuri a tras echipa dupa el.

Vezi mai jos ce a scris presa din Italia despre Adrian Mutu:

"Adrian Mutu a stralucit puternic in partida cu Chievo, romanul punand puternic umarul la calificarea Fiorentinei" - Corriere dello Sport.

"Fantasticul Mutu a purtat Fiorentina catre calificare. A dat din nou dovada valorii sale. Formatia Viola a inceput prost pana cand a trecut la catedra Adrian Mutu" - La Repubblica.

"Este foarte important pentru Fiorentina, iar golul sau doi a fost unul extraordinar" - Domenico di Carlo, antrenorul celor de la Chievo.

"Nu conteaza in ce competitie se joaca, Mutu isi face treaba cum stie el mai bine. E stralucitor in ultima perioada si marcheaza cu o frecventa care ne face sa ne gandim la vremurile lui bune" - Fiorentinanews.it.

"Mutu a fost din nou la inaltime, iar din vara ar putea fi vandut. Clubul ar face o afacere profitabila" - La Nazione.

"Atacantul roman a fost din nou decisiv, reusind sa revina la forma pe care si-o doreau toti suporterii" - Gazzetta dello Sport.