Steaua vrea sa ia cu orice pret titlul, dar formatia din Bulevardul Ghencea rateaza transfer dupa transfer. Vremurile sunt de criza, iar ros-albastrii nu au cheltuit pana in momentul de fata niciun ban pentru a aduce fotbalisti (a venit doar Jivko Jelev, dar la schimb cu Ochirosii). "Transferul lui Hristo Yovov este 100% rezolvat", spunea Gigi Becali. Pana la urma, atacantul a ramas la Levski Sofia, iar Steaua a mai bifat un transfer virtual.

Pentru formatia din Ghencea lucrurile pareau simple in aceasta perioada de transferuri, Mihai Stoichita cerandu-i lui Gigi Becali doua nume: atacantul bulgar Hristo Yovov si Ouon de la AEL Limassol.

"Yovov este transferat in proportie de 100%", a precizat in urma cu cateva zile Gigi Becali. Pana la urma, atacantul si-a prelungit contractul cu Levski si nu va mai ajunge in Liga 1.

A doua ratare a perioadei de transferuri a fost fundasul Ouon de la AEL Limassol, jucator pentru care cipriotii au cerut un pret "enorm" dupa cum a precizat Valeriu Argaseala. Steaua a tinut la pret, iar fotbalistul nu avea cum sa ajunga gratis in Ghencea.

Stoichita promisese titlul in cazul in care patronul ii rezolva transferului lui Yovov si Ouon, dar tehnicianul nu s-a ales cu niciunul dintre fotbalisti. In plus, de la Steaua poate pleca orice jucator, pe baza acestei idei parasind Ghencea Ionut Rada (la Al Nasr Dubai), fundasul care tocmai se impusese ca titular. Clubul a castigat 300.000 de euro, dar in locul sau nu a venit nimeni.

Pe picior de plecare este si capitanul Sorin Ghionea, fotbalist care poate fi "eliberat" pentru doar 100.000 de euro. Informatia a fost confirmata de Stoichita, antrenor care vede cum jucatorii importanti parasesc echipa, iar in locul lor vin multi fotbalisti, dar numai virtual.

Jivko Jelev ramane singura achizitie a ros-albastrilor, dar finantatorul nu a platit nimic pentru el, fundasul fiind adus in contul trecerii lui Razvan Ochirosii la Otelul.

Criza este cuvantul care defineste transferurile facute de Steaua in aceasta iarna, in conditiile in care CFR-ul i-a adus pe Nicolae Dica, Casal si Bud.

Pentru militari ramane pista Gora Tall, un aparator senegalez de 24 de ani, care evolueaza in acest moment la APOP Kinyras, in Cipru. Pe langa acesta, ros-albastrii incearca marea cu degetul din partea lui Josh Tudela, un american al carui mare merit este acela de a fi jucat (nu conteaza cat si cum) alaturi de David Beckham la LA Galaxy. Urmatoarele zile vor fi hotaratoare pentru fotbalistul de peste ocean, Stoichita anuntand ca va lua o decizie in privinta lui in maxim 10 zile.

Un lucru e clar, Steaua se arata dispusa sa renunte la oricare dintre jucatorii sai (pentru un pret diferentiat) pentru a-si reface bugetul afectat serios de criza, dar din pacate pentru Mihai Stoichita si pentru suporteri (cei care inca mai sunt interesati de echipa) nu a cheltuit niciun leu pentru transferuri.