Juventus a pierdut fara drept de apel derbiul cu AC Milan, torinezii fiind zdrobiti cu 3-0 chiar pe propria arena. Pentru Diavoli au punctat Nesta (29') si Ronaldinho (72', 88'). In urma acestui rezultat, formatia lui Leonardo isi consolideaza pozitia secunda din Serie A.

Obligata sa invinga pentru a ramane cat de cat in plasa liderului Inter, Juventus a incercat multe in partida cu Milan, dar reusitele elevilor lui Ciro Ferrara au ramas doar la stadiul de intentie. Milanul a dominat un derbi in care a aratat ca are una dintre cele mai puternice linii de mijloc din Europa, Pirlo, Ambrosini si Ronaldinho macinand putin cate putin apararea gazdelor.

Scorul a fost deschis de Nesta, in minutul 29, dupa o grava greseala de plasament a torinezilor, pentru ca Ronaldinho sa inchida tabela dupa o dubla superba - minutele 72' (deviere cu capul) si 88', (finalizare cu sange rece dupa un stop pe piept).

Finalul partidei i-a gasit pe suporterii juventini in culmea furiei, o parte dintre acestia dand foc fularelor echipei favorite.

Echipe:

Juventus: Manninger, Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso, Salihadmidzic, Felipe Melo, Poulsen, Marchisio, Diego, Amauri (4-4-1-1)

Milan: Dida, Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini, Gattuso, Ambrosini, Pirlo, Beckham, Borriello, Ronaldinho (4-2-1-3)

Clasament:

1 Inter 45 puncte

2 AC Milan 37 (-1 joc)

3 Juventus 33

4 Napoli 33

5 AS Roma 32.