Cristian Chivu, operat dupa un accident dur la cap intr-un meci din Serie A, va putea sa se reintoarca pe terenul de joc in cel mult trei luni de zile. Aceasta afirmatie a fost facuta pentru publicatia italiana Gazzetta dello Sport de catre Giovanni Broggi, seful departamentului de neurochirurgie a Institutului Besta din Milano. De asemenea, medicul a specificat ca fundasul roman nu va avea nevoie de casca de protectie.

"E imposibil de prezis cand va reveni pe teren, dar nu exista nicio indoiala ca sportivul Cristian Chivu va putea juca fotbal in continuare, poate chiar inainte de incheierea sezonului. Daca reconstructia cutiei craniene ar fi fost realizata cu mijloace externe, de sinteza, de tipul unei placi metalice, ar fi fost nevoie sa poarte ceva pentru a se proteja iar perioada de recuperare ar fi fost mult mai mare. In schimb, in cazul lui Chivu a fost folosit propriul os si acest lucru indica faptul ca va putea reveni in maxim trei luni, tinand seama si de faptul ca e tanar si in putere", a declarat Broggi.

"La nivel statistic, trauma epidurala are un grad inalt de mortalitate pentru ca deseori e nedepistata. De multe ori se intampla ca cineva sa se loveasca la cap intr-un accident auto, dar sa spuna ca este bine si apoi sa apara complicatii letale. Doctorul Combi a fost minunat deoarece a diagnosticat rapid trauma si l-a supus unei tomografii. Saracul Leonardo Davidm, schiorul care a cazut in timpul Olimpiadei de la Lake Placid in 1980 a murit pentru ca medicii nu si-au dat seama de trauma epidurala. Prin urmare acest risc a aparut imediat", a adaugat medicul din Milano.

"O casca de protectie i-ar fi de folos lui Chivu doar la nivel psihologic pentru ca atunci cand se va suda osul, el va putea da toate loviturile din lume", a concluzionat Boggi.