Constantin Iacov si-a depus, joi, candidatura pentru functia de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF). Sloganul de campanie a fostul finantator al echipei FC National este "Dupa 20 de ani, un nou presedinte. Decizia corecta, Constantin Iacov presedintele FRF", iar principalul sau obiectiv pe termen scurt va fi ca baremurile arbitrilor din ligile inferioare sa fie suportate de catre FRF si nu de catre cluburi, informeaza Mediafax.

"Incercam, cu toti membrii afiliati, sa detronam un sistem corupt care a pus mana pe federatie si a adus-o in colaps. Prima mea masura dupa 26 ianuarie, dupa ce voi fi ales presedinte de catre membrii afiliati, va fi ca pentru anul 2010 si 2011 sa sustinem in totalitate baremurile pentru arbitrii si observatorii de la Liga a II-a si a III-a. Acesti bani se vor lua din scaderile salariale si din restructurarea federatiei. Pentru 2010, FRF a prevazut cheltuieli cu salariile in suma de 2,3 milioane de euro, iar alte cheltuieli in suma de 5 milioane de euro. Exista cluburi de Liga a II-a, a III-a si juniori care nu au mingi de antrenament si nici echipamente. Federatia trebuie sa se implice. Trebuie sa venim cu un proiect pe care l-am construit cu partenerii mei din toata tara ca sa restructuram fotbalul romanesc, sa putem atrage fonduri europene, sa dezvoltam bazele sportive, sa facem alte baze sportive pe fonduri europene, si nu sa stam in federatie cum fac actualii oficiali", a declarat Iacov.

"Am adus oameni din toata tara care sa se alature acestui plan de restructurare a FRF, prin atragerea de fonduri europene, prin diminuarea masiva a cheltuielilor salariale si asa zisele investitii din FRF, care nu stiu unde se duc, pentru ca niciodata nu au acceptat ca auditul sa fie facut de o firma de renume. Sloganul meu va fi «Dupa 20 de ani, un nou presedinte. Decizia corecta, Constantin Iacov presedintele FRF». E mult de munca, mai sunt trei saptamani si deja Mircea Sandu si toata gasca lui de mafioti a inceput sa faca presiuni asupra oamenilor ca sa nu se intalneasca cu noi. Va fi o victorie a tuturor celor care vor sa schimbe fotbalul romanesc si sa-l aduca acolo unde era", a adaugat candidatul pentru postul de presedinte al FRF.

Iacov a profitat de ocazie pentru a-l ataca din nou pe actualul presedinte al FRF: "Mircea Sandu este un produs expirat si trebuie sa-l schimbam. Mircea Sandu va avea 102 voturi, exact cate a avut Gica Popescu acum patru ani".

Alegerea noul presedinte al FRF va avea loc in 25 ianuarie 2010.